Club van Kleine Griffons en Brabandertjes

ACHTERSTE LEDEMATEN:
Algemeen beeld: De achterste ledematen hebben een goed bot en zijn evenwijdig geplaatst; de hoeking is in harmonie met de voorste ledematen.
Knie: Voldoende gehoekt.
Hakken: Goed laag geplaatst; van achteren gezien noch te dicht noch te wijd uit elkaar.
Voeten: Zie voorvoeten. Hubertusklauwen zijn niet gewenst.

GANGWERK: Krachtige; evenwijdige beweging van de ledematen; met goede achterhandsstuwing. Steppen en telgang zijn fouten.

VACHT
HAAR:
Haarkwaliteit: Het Brussels Griffonnetje en het Belgisch Griffonnetje zijn de twee ruwharen met ondervacht. Het haar is van nature ruw; licht gegolfd; niet gekruld; maar wel getrimd. Het haar moet voldoende lang zijn om de textuur te kunnen beoordelen. Een te lange vacht schaadt het silhouet en is niet gewenst. Zijdeachtig haar of wolachtig haar zijn een zware fout.
Het Klein Brabandertje heeft kort haar. De vacht is stug; glad aanliggend en glanzend; maximale lengte is 2 cm.
Hoofdgarnituur: Bij de Griffonnetjes begint het garnituur (baard en snor) onder de neus-oog en strekt zich uit van oor tot oor; de snuit en de wangen goed bedekkend met dicht haar; dat langer is dan op de rest van het lichaam. Boven de ogen moet haar langer zijn dan op de rest van de schedel en vormt daar de wenkbrauwen.
KLEUR:
Brussels Griffonnetje: Rood: Rossig; wat zwart aan het hoofdgarnituur wordt getolereerd.
Belgisch Griffonnetje: Zwart; Zwart met roodbruin (black&tan). De tan aftekeningen moeten zuiver zijn en een diepe kleur hebben. Ze bevinden zich aan de voorbenen; van de voeten tot aan de polsen en op de achterbenen van de voeten tot aan de hakken. Aan de binnenzijde van de ledematen lopen ze hoger op. De aftekeningen komen ook voor op de voorborst; de wangen; de kin; boven de ogen; aan de binnenzijde van de oren; onder de staart en aan de anus. Het zwart mag vermengd zijn met roodbruin; hetgeen toegelaten is; alhoewel het zuiver zwart en het zuiver zwart met roodbruin (black&tan) de voorkeur hebben.
Klein Brabandertje: Dezelfde kleuren als bij de Griffonnetjes. Hij heeft een donker masker. Aanwezigheid van grijs in het masker van oudere honden mag niet bestraft worden.
Bij deze drie rassen worden enkele witte haren op de voorborst getolereerd; maar zijn niet gewenst.

GEWICHT: Varieert van 3,5 kg tot 6 kg.

FOUTEN: Al wat afwijkt van wat hier vermeld wordt; dient als fout aangerekend te worden. De bestraffing volgt in evenredigheid tot de graad van afwijking.

UITSLUITENDE FOUTEN:
Elk teken van agressiviteit; zeer angstig. Gedepigmenteerde neus of een andere kleur dan zwart. Constant zichtbare tong wanneer de mond gesloten is. Scheve onderkaak. Bovenkaak die voor de onderkaak uitsteekt. Andere kleuren dan deze in de standaard vermeld; zoals grijs; blauw & tan; bruin & tan; leverkleurig. gelijk welke witte vlek.

NB De reuen moeten twee ontwikkelde testikels hebben die volledig in het scrotum afgedaald zijn.

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player